mandag den 21. februar 2011

Hvorfor Kicking Horse hedder Kicking Horse

Endnu en historie fra de gode gamle dage. De gode gamle dage, hvor mænd rejste ud i det ubetrådte land, og forsøgte at finde vej gennem vildnisset. Jernbanen skulle der også findes vej til.

Således var det opgaven for Sir James Hector. Han skule finde passage til at forbinde den nyligt etablerede jernbane på vestkysten med den østlige jernbane. Efter en særligt trættende dag, hvor han og hans gruppe havde forsøgt at finde egnet terræn gennem snævre pas, rev en hest sig pludselig løs fra sine tøjler og ræsede ud af lejren. Sir Hector fik fat i tøjlerne, men den vilde hest fik sparket ud og ramt den heroiske men uheldige helt i tindingen. Han gik ud som et lys, og blev antaget død.

Men mænd var mænd, så da der var gravet et hul til at smide Sir Hector i, vågnede han pludselig op og undgik således et grumt endeligt. Efterfølgende var det ikke svært for ham at navngive det pas som de befandt sig i: Kicking Horse Pass kom det til at hedde. Deraf har Kicking Horse Mountain Resort idag sit navn. Passet er stadig et af de mest lumske pas i Rockies, hvor laviner eller truslen om dem med jævne mellemrum lukker Highway One. Vilde heste er her imidlertid ikke længere mange af.


Igår var vi på anden dag af vores lavinekursus. Hvor første dag havde bestået i teori og en smule praksis, var der igår byttet om på sagerne. Det betød at vi var på bjerget det meste af dagen, hvor vi trænede den teori som vi havde lært dagen før. Vi analyserede mulige ruter med pro et contra, gravede en snepit, hvori de forskellige snelag kunne analyseres og sidst men ikke mindst skulle vi grave et fingeret offer for en lavine fri af en rigtig lavine som var løbet nogle dage før. Personen lå på 2.10 meter og vi var fire mand til at grave vedkommende fri. Det tog 20 minutter, og havde det været i virkeligheden var vedkommende temmeligt sikkert død. Ikke alene pga. den tid det tog at grave de 2.10 meter men særligt pga. de skader som vedkommende ville have fået ved at være revet med og begravet i en så slem lavine. "Avalanche victims aren't pretty" var beskeden vores underviser gav os.

Kurset har været super godt, lærerigt og især tankevækkende. Vi har virkelig kørt rundt med hovedet oppe i røven med mange af de ting vi har foretaget os tidligere. Personligt er jeg glad for at det er slut, og at en ny epoke nu kan begynde. Skiløb skal være sjovt, ikke dumt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar